Tuesday, November 27, 2007

Alahai....

Macam mana yer akak nak mulakan.Otak berserabut,penuh dengan ilham tapi jari jemari kaku untuk menaip...namun akak gagahi juga.Entah bagaimana hendak menyusun kata-kata disini??Bagaikan baru belajar menaip.

Lebih baik akak tidak membuang masa,malam semakin larut..tapi mata ini juga belum lagi hendak terlelap.Masih mencari ruang untuk menyusun kata.Begini sajalah....harapan seorang isteri dan ibu menjadi penyebab dan puncanya.Masih adakah harapan??Masih dalam kesamaran dan timbul rasa kerisauan.Apalah yang akak melalutkan nie..hihihi.

Kata orang berkongsi cerita adalah lebih baik.Hasrat akak ingin mencuba lagi.Melahirkan seorang zuriat sebagai penyeri kehidupan rumahtangga selain dari memenuhi tuntutan agama juga.Walau demikian tetap timbul rasa kegusaran..masihkah ada harapan untuk hari esok??Adakah harapan itu akan memberikan sinar baru??

Percubaan pertama menemui kegagalan....jadi akak tidak mahu bercerita dahulu tetapi bila percubaan kedua juga melalui kehampaan mulai timbul rasa takut dan gelisah.Dalam keterpaksaan akak harus menemui pakar tertentu.Dalam usia yang semakin hampir menemui senja ini segalanya sukar.Kadang-kadang timbul rasa ingin mengalah walaupun hati berkobar-kobar.

Esok...akak perlu mencari usaha untuk memenuhi segala impian.Akak terpaksa bertemu doktor setelah percubaan secara normal ini gagal.Akak tahu segala-galanya atas kehendak yang Maha Kuasa.Bolehlah akak lalui dengan rasa keyakinan namun hati ini masih dalam kesamaran.

Ya Allah berikanlah hambaMu ini kekuatan.
Tanpa pertolonganMu Ya Allah aku amat lemah.
Semoga kasih sayangMu Ya Allah akan
memberkati apa yang hambaMu ini harapkan.
Aku pasrah...

No comments: