Friday, May 02, 2008

Pertemuan Pertama

Maaflah semua kerana masih sudi melawat akak disini.Bukan apa terasa malas betul nak ngadap pc nie...hihihi.Hari ini baru ada mood nak update berita pertemuan akak dengan pakar hari tu.

9.45 am: Sampai awal terus g makan dulu.

10.15 am:Terus ke Specialist Clinic A.Kena register dulu.Lepas tu ambil no untuk scan dan sementera tunggu scan ambil ukuran berat (baru je 53.6) dan ketinggian berserta urine test dan BP.Segala2nya ok.

11.05 am: Baru no bilik scan akak keluar terus ke bilik scan.Kandungan akak baru masuk 8.4 minggu masa tu.Bila tengok heart beat janin segalanyanampak normal.Teruja kejap.Lama tak mengandungkan.

11.30 am:Baru dapat jumpa doktor.Berceritalah tentang masalah dulu dan doktor terus buatkan appoinment dengan bahagian genetik.Dari bahagian genetik akak disuruh ambil darah dulu untuk buat CVS nanti.Tarikh untuk buat CVS test akan dilakukan pada 27 May.Masa itu janin dah berumur 11 ke 12 minggu baru boleh test tu dibuat.

12.30 am:Kembali ke bilik doktor dan disuruh ambil darah lagi.Laaaa tadi tak cakap sekali...baru lepas ambil darah tangan kanan.Nurse tu pun cakap tadi tak suruh ambil sekali..kenalah ambil kat tangan kiri pula.Masa ambil darah yg first je dah pening2 lalat.Nak kena ambil kali kedua pula..lagilah pening2 nyamuk..hihihi.Semuanya dah selesai.

12.45 am:Tunggu untuk buat pembayaran dan next appointment.15 May kena berjumpa dengan High Risk doktor pula.

1.15 am:baru selesai ambil ubat dan terus ambil teksi balik.

Jadi untuk berita terkini tiada menarik sangat,kenalah tunggu berita selepas 27 May nanti.Hati akak pun tengah berdebar-debar ni.Terima kasih semua atas kata2 semangat buat akak.Insya Allah segalanya dalam keadaan baik nanti.

No comments: