Friday, May 27, 2016

Bidadariku.

Assalammualaikum sahabat.

Tanggal 5/5/2016 genap sudah 10 tahun bidadariku Zulhilmi Sanusi pulang ke pangkuan Pencipta. Tidak terasa olehku bertapa cepatnya masa berlalu pergi.Percayalah sayang tidak pernah sesaat pun ingatan terhadapmu hilang dari memori kami.Kau hadir sebagai amanah dan tanggungjawab kami ibu ayah menjagamu walaupun hadirmu hanya untuk seketika.Kau pergi ibarat permata berharga yang akan bernilai untuk kami kerana engkau insan terpilih untuk menghiasi taman syurga.

Melihat kekuatanmu mengharungi keadaan fizikalmu yang kurang sempurna memberikan ibu semangat untuk terus memikul tugas yang dirasakan amat berat ini.Dikaulah inspirasi ibu.Ibarat jururawat peribadi kepadamu ibu harus belajar bagaimana harus menguruskan segala bentuk peralatan yang sepatutnya hanya dilihat di hospital tetapi alat-alatan ini ada di rumah.Setiapkali melakukannya pasti ada rasa risau dan takut jika ada kesilapan yang ibu lakukan.

Hayatmu hanya mampu bertahan selama 5 tahun, namun itu sudah cukup berharga buat kami.Harapan kami semoga kita akan bertemu kembali.Kami ingin melihat keindahan rupamu sayang.Bidadari kami Siti Hazwani dan Zulhilmi, terima kasih kerana kalian pernah mengisi tempat dan ruang dirahim ibu.Kalian pernah membuatkan ibu lupa pada kesakitan melahirkanmu.Kalian membuatkan ibu menjadi seorang yang kuat dan tabah. Kalian membuat ibu merasakan diri ini bertuah kerana dipilih untuk memiliki anak istimewa.

Dunia ini memisahkan kita sayang. Kita akan bertemu kembali jua.Inshaa Allah!! Ia adalah harapan dan doa setiap hamba yang memiliki anak syurga ini.Allah memilih kami dan kami terpilih kerana kasih sayang Allah.Dia Maha Mengetahui.Kami pohon semoga kami terpelihara dari godaan syaitan dan kuncu2nya yang memang berniat untuk menghancurkan umat manusia.

Izinkanku mengakhiri coretan ini sehingglah dipertemukan kembali disini lagi.Ku mohon undur diri dan maaf kupinta andai ada salah dan silap buat sahabat semua.


3 comments:

Anonymous said...

Semoga tabah dalam segala ujian. Saya suka kisah kehidupan ini. tersentuh hati saya ��

Normie said...

Inshaa Allah. Terima kasih krna sudi menjenguk ke blog ini.

Anonymous said...

Amin. sama sama ��